02 märts 2008

Pentaxi 5 uut objektiivi

PENTAX objektiivid

PENTAX lisab digipeeglitele mõeldud objektiivivalikusse viis uut objektiivi


PENTAX Corporation teatab uhkusega, et lisab digitaalsete peegelkaamerate objektiivivalikusse viis uut mudelit.
Välja tuuakse kaks uut smc PENTAX-DA* seeria teleobjektiivi, üks smc PENTAX-DA Limited makroobjektiiv ning kaks smc PENTAX-DA seeria suumobjektiivi.

PENTAX loodab, et peale tootevaliku täiustamise aitavad uued objektiivid saavutada võimalikult paljude fotograafide loomingulisi eesmärke.

smc PENTAX-DA* 300mm F4ED[IF] SDM

Kaugete objektide jäädvustamiseks mõeldud fikseeritud fookuskaugusega teleobjektiiv, mille ekvivalent 35mm süsteemis on 460 mm. Optilises konstruktsioonis teise ja viienda läätsena kasutatavad ED (Extra-low Dispersion) elemendid viivad värvimoonutused miinimumini. Lähim teravustamiskaugus on sellise objektiivi kohta märkimisväärsed 1,4 meetrit.

smc PENTAX-DA* 200mm F2.8ED[IF] SDM

Fikseeritud fookuskaugusega teleobjektiiv, mille ekvivalent 35mm süsteemis on 307 mm. Tänu heale F2,8 valgusjõule sobib objektiiv hästi kiiret säriaega nõudvateks võteteks sisetingimustes, portreetööks ning hämaras pildistamiseks. Optilises konstruktsioonis on teise ja viienda läätsena kasutusel ED (Extra-low Dispersion) elemendid.

smc PENTAX-DA* objektiivide eesmärk on ülim kvaliteet. Sellest lähtuvalt pakuvad need objektiivid parimaid optilisi omadusi. Spetsiaalsed läätsed ja PENTAX vääristused tagavad silmapaistva sooritusvõime ning aitavad jäädvustada selgeid ning ühtlase kontrastsusega kujutisi.

Mõlemal objektiivil on järgmised ühised omadused:
• SDM mehhanism tagab integreeritud teravustamismootori abil eriti sujuva ning ülivaikse teravustamise. Samas võimaldavad objektiivid ka tavapärast teravustamist kaamerakeres oleva mootori abil
• smc PENTAX-DA* seeria on tihendite abil muudetud ilmastiku- ja tolmukindlaks. Seega võib objektiive kasutada ka niisketes, vihmastes ja tolmustes paikades
• sisene teravustamismehhanism – erinevate moonutuste efektiivne ärahoidmine kõigil teravustamiskaugustel
• SP (Super Protect) vääristus objektiivi esiläätsel, mille pind hülgab vett, tolmu ja mustust
• Kiire lülitumine automaatselt teravustamiselt manuaalsele - PENTAXi poolt loodud Quick-Shift Focus System võimaldab pärast automaatse teravustamise toimumist lülituda silmapilkselt manuaalse teravustamise režiimi ilma täiendavate seadistusteta.


smc PENTAX-DA 35mm F2.8 Macro Limited

See objektiiv on loodud visuaalselt suurepäraste ja silmatorkavate kujutiste jäädvustamiseks. Korpus, päikesevarjuk ja objektiivikork on valmistatud kvaliteetsest alumiiniumist.

Väikestele mõõtmetele vaatamata pakub esimene PENTAX Limited seeria makroobjektiiv 1:1 suurendust. Kuna objektiivi fookuskaugus 35mm ekvivalendina on 53,5 mm, saab seda kasutada ka normaalobjektiivina.

Peamised omadused:
• FREE (Fixed Rear-Element Extension) teravustamissüsteem tagab erinevate moonutuste efektiivse kompenseerimise ning viib moonutused minimaalseks
• Lähim teravustamiskaugus objektiivi esiläätsest 1:1 suurenduse korral on umbes 3 sentimeetrit
• Integreeritud väljatõmmatav päikesevarjuk
• SP (Super Protect) vääristus objektiivi esiläätsel hülgab vett, tolmu ja mustust
Quick-Shift Focus System võimaldab koheselt pärast automaatse teravustamise toimumist lülituda manuaalse teravustamise režiimi.
Selle objektiivi optiline süsteem töötati välja koostöös ettevõttega Tokina Co., Ltd.


smc PENTAX-DA 18-55mm F3.5-5.6AL II

Tegemist on uue standardsuumiga. Selle optilises süsteemis on kasutusel uusimad asfäärilised ja SLD elemendid, mis kompenseerivad erinevaid moonutusi ning parandavad pildi heleduse ühtlust kaadri servades. Objektiiv võimaldab jäädvustada kvaliteetseid kõrge eraldusvõimega kujutisi ning on mõeldud digipeeglile, mille sensori efektiivne megapikslite hulk on üle 10. Ühtlasi on see kerge ja kompaktne suumobjektiiv silmapaistva hinna/kvaliteedi suhtega.

smc PENTAX-DA 55-300mm F4-5.8ED

Võimas teleobjektiiv pakub umbes 5,5× suurendust. Tänu heale ulatusele (35mm ekvivalendina on fookuskauguste vahemik 84,5 kuni 460 mm) sobib objektiiv erinevateks töödeks nagu portree, sport ja maastikud. Kaks ED (Extra-low Dispersion) elementi optilises süsteemis tagavad minimaalsed värvimoonutused kõigil fookuskaugustel ning suurepärase optilise sooritusvõime.

PENTAX-DA seeria kompaktsed suumobjektiivid on loodud PENTAX digipeegli optimaalse sooritusvõime tagamiseks. Kombineerituna katavad need kaks objektiivi kogu vajaliku ulatuse alates lainurgast kuni super-telefotoni.

Mõlemal objektiivil on järgmised ühised omadused:
• SP (Super Protect) vääristus objektiivi esiläätsel, mille pind hülgab vett, tolmu ja mustust
Quick-Shift Focus System võimaldab koheselt pärast automaatse teravustamise toimumist lülituda manuaalse teravustamise režiimi
• Vastupidav ning töökindel metallist bajonett.



• PENTAX ja Optio on PENTAX Corporation kaubamärgid.
• Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda ilma eelneva hoiatuseta.

Kommentaare ei ole: