18 märts 2008

Pentax K200D nüüd Eestis!


PENTAX K200D nüüd Eestis!

Küsige Pentax K200D kaamerat Photopointist ja teistelt edasimüüjatelt.

Harrastajaklassi digitaalne peegelkaamera, mis kombineerib endas kõrge pildi- kvaliteedi, kasutajasõbralikkuse ning eeskujuliku hinna/kvaliteedi suhte


PENTAX Corporation teatab uhkusega uuest vahetatavate objektiividega digitaalsest peegelkaamerast PENTAX K200D. Kaamera on loodud peamiselt kodukasutajale ning algajale kuid pakub sellele vaatamata kasutajasõbralikult lahendatud keerukamat funktsionaalsust. Tulemusena saavad kõik kasutada professionaalseid funktsioone ilma suurema vaevata. K200D on kaamera, millest peaks ootuste kohaselt saama algtaseme digipeeglite standard pildikvaliteedi, kasutajasõbralikkuse, funktsionaalsuse ja hinna osas.


Peamised omadused

1. PENTAX SR värinastabilisaator
K200D on varustatud PENTAXi poolt väljatöötatud SR värinastabilisaatoriga, mis vähendab kaamera liikumise mõju pildistamise hetkel ning tagab hämaras või teleobjektiiviga pildistamisel teravamad võtted. PENTAX SR näol on tegemist innovatiivse mehhanismiga, mis nihutab värinasensorilt saadavate andmete alusel CCD pildisensorit horisontaal- ja vertikaalsihis magnetvälja abil. Kaamera liikumise kompenseeriv efekt on võrdne 2,5 kuni 4 EV astmega. Tulemusena ei vaja PENTAX süsteem spetsiaalseid pildistabilisaatoriga objektiive. PENTAX SR mehhanism toimib praktiliselt kõigi PENTAX vahetatavate objektiividega*.
* Süsteemiga ühilduvad objektiivid: PENTAX K-, KA-, KAF- ja KAF2-bajonetiga objektiivid. M42 keermega objektiivid (adapteri abil) ning 645- ja 67-süsteemi objektiivid (adapteri abil). Osade objektiivide puhul ei pruugi kõik funktsioonid toimida.

2. Kõrge pildikvaliteet
K200D kombineerib endas suure kõrge sooritusvõimega 23,5mm × 15,7mm CCD pildisensori ning keeruka PRIME (PENTAX Real Image Engine) pildiprotsessori. K200D jäädvustab 10,2 efektiivse megapiksli abil kauneid peenelt detailseid ning õrnade gradatsioonidega fotosid. Lisaks on K200D varustatud Custom Image pilditöötlusfunktsioonidega, mis võimaldavad kasutajal valida kuue rezhiimi hulgast ning määrata pildi lõplik väljanägemine vastavalt oma soovile.

3. Põhjalik tolmueemaldussüsteem
K200D on varustatud kasutajasõbraliku DR (Dust Removal) tolmueemaldus- süsteemiga, mis hoiab ära tolmujälgede jäädvustumise fotole. CCD sensori ees oleva madalpääsfiltri pinnale on kantud PENTAX poolt väljatöötatud SP (Super Protect) vääristus, mis väldib tolmu ja plekkide teket filtri pinnale. Kui pinnale siiski tekib tolmu, siis selle eemaldamiseks raputatakse sensorit SR süsteemi abil. Sensorilt langev tolm langeb stabilisaatormehhanismi põhjas olevale kleepribale. Sellega on välistatud tolmu naasmine sensori pinnale. DR süsteem on varustatud uue Dust Alert funktsiooniga, mis võimaldab kasutajal kontrollida CCD sensori puhtust enne pildistamist.

4. Tolmu- ja ilmastikukindel konstruktsioon
K200D kere on tänu 60 spetsiaalsele tihendile äärmiselt tolmukindel ning ilmastikukindel. Tihenditega on varustatud kõik nupud, hoovad, kettad, päästik ning luugid. Selliselt kaitstud kerekonstruktsioon muudab K200D ideaalseks reisikaaslaseks ka tolmustes ja vihmastes paikades.

5. Automaatne tundlikkuse kontroll kuni ISO 1600
K200D automaatne tundlikkuse kontroll on funktsioon, mis valib objekti eredusest, objektiivi fookuskaugusest ja muudest andmetest lähtuvalt kaamera valgus- tundlikkuseks automaatselt kuni ISO 1600. Kuna see funktsioon võimaldab hämaras pildistamiseks kasutada lühemaid säriaegu (näiteks spordivõistlusel siseruumis või öövõtted), aitab see efektiivselt vähendada kaamera värina mõju pildile. Vajadusel saab kaamera tundlikkuse valida käsitsi vahemikus ISO 100 kuni ISO 1600.

6. Täpne 11 punktiga lai automaatse teravustamise ala
K200D kaamera SAFOX VIII automaatse teravustamise süsteemil on 11 sensor- punkti (üheksa rist-tüüpi sensorit keskel). See võimaldab teravustada äärmiselt täpselt ka kaadri keskosast väljas asuvaid objekte. Kui objekt on terav, muutub vastav fookuspunkt pildiotsijas hetkeks punaseks.

7. Ere ja selge pildiotsija
Pildiotsijas on kombineeritud kerge penta-peegel prisma, PENTAX poolt välja- töötatud optika ning Natural-Bright-Matte teravustamismklaas. Tulemuseks on suur ja ere pilt, 96% vaateväli ning 0,85-kordne suurendus.

8. Mitmekülgne Auto Picture automaatprogramm
PENTAX poolt väljatöötatud Auto Picture automaatprogramm valib pildistusobjektist või situatsioonist lähtuvalt automaatselt sobiva stseeniprogrammi (näiteks portree või maastik). Kuna K200D seab peale säriaja ja avaarvu automaatselt ka värvustasakaalu, värvikülluse, kontrastsuse ning teravuse, saab fotograaf keskenduda kompositsiooni leidmisele ning õige hetke tabamisele.

9. Suur 2,7-tolline LCD monitor
K200D kere tagaküljel on ligikaudu 230 000 piksliga suur 2,7-tolline LCD monitor. Kuna LCD vaatenurk on 160 kraadi nii horisontaal- kui ka vertikaalsihis, saab pilti jälgida erinevate nurkade alt. Taasesitusel saab pilte ekraanil kuni 20 korda suurendada. See funktsioon hõlbustab teravuse kontrollimist.

10. Muud omadused
1) Jäik roostevabast terasest raam
2) 16 segmendiga särimõõtmine, keskmestatud ning punktmõõtmine pakuvad paindlikkust erinevates fotograafilistes situatsioonides
3) 22 erifunktsiooni lubavad seadistada kaamera tööd
4) Energiasäästlik elektroonika võimaldab AA liitiumpatareidega pildistada kuni 1100 kaadrit
5) SD ja SDHC mälukaartide tugi
6) Võimalus salvestada pildistamisel samaaegselt RAW ja JPEG vormingus
7) RAW nupp korpusel lihtsustab pildifaili vormingu vahetamist
8) Kaheksa digitaalfiltrit pakuvad loomingulist vabadust pildi muutmisel
9) RAW faile saab "ilmutada" ka kaameras ilma lisaseadmeteta
10)Ühilduvus SDM süsteemiga - vaikse ja kiire teravustamismootoriga objektiivid
11)PENTAX PHOTO Laboratory 3 (RAW failide töötlustarkvara), PENTAX PHOTO Browser 3 (pildihaldur) sisalduvad kaamera müügipakendis.

Eraldi müüdav akutald D-BG3
Akutald on loodud eksklusiivselt kasutamiseks K200D kaameraga ning võimaldab kasutada lisaks kaamera akudele või patareidele täiendavat vooluallikat, pikendades sellega kaamera vastupidavust. Akutald on varustatud päästiku, teravussügavuse eelvaate hoova ning AE lukustusnupuga, muutes sellega vertikaalformaadis piltide jäädvustamise äärmiselt mugavaks. Akutalla konstruktsioon on sarnaselt K200D kerele tolmu- ja ilmastikukindel.

  • Vooluallikas: neli AA mõõdus elementi (liitium- või leelispatarei, laetav NiMH aku)
  • Mõõdud: 133,5 (L) × 32,5 (K) × 76,5 (S) mm (välja arvatud eemaleulatuvad osad)
  • Kaal: 175g (ilma vooluallikata).


    • PENTAX ja smc PENTAX on PENTAX Corporation kaubamärgid.
    • PENTAX PHOTO Laboratory, PENTAX PHOTO Browser, PENTAX REMOTE Assistant ja SDM on PENTAX Corporation kaubamärgid.
    • Kõik muud brändi- ja tootenimed on nende omanike kaubamärgid.

  • Kommentaare ei ole: