02 märts 2008

Pentax Optio E50

PENTAX Optio E50

PENTAX Optio E50 — Kasutajasõbralik algtaseme kompaktkaamera


PENTAX Corporation teatab uuest PENTAX Optio E50 kaamerast. Tegemist on algajatele mõeldud kompaktkaameraga, mis on lihtsasti kasutatav ning võimaldab ka fotokaugel inimesel kerge vaevaga häid fotosid saada.



Peamised omadused:
1. Näotuvastusega teravustamine ja automaatsäri

Optio E50 on varustatud näotuvastusfunktsiooniga¹, mis tuvastab kaadrist automaatselt näod ning teravustab ja määrab särituse neist lähtuvalt. See funktsioon lihtsustab oluliselt kaunite portreede jäädvustamist, kuna pildistatavad näod ei jää tumedaks ka tagantvalguse korral. Maksimaalselt suudab kaamera kaadrist tuvastada 10 nägu.
¹: Kasutatav järgmistes programmides: "Auto Picture", "Program", "Portrait" ja "Kids". Pildistatavad peavad jääma näoga kaamera suunas.

2. Värinastabilisaator (Digital SR)
Digital SR stabilisaator vähendab kaamera värina mõju pildile. Selleks valib kaamera automaatselt sellise ISO tundlikkuse (kuni ISO 1600), mis võimaldab pildistada lühema säriajaga. Lühema säriajaga on tulemuseks teravam pilt.

3. Toiteallikas: vabalt saadavad AA patareid
Optio E50 kasutab toiteks AA patareisid. Seega pole fotograafil tarvis vooluallika pärast oluliselt muretseda, kuna AA elemendid on praktiliselt kõikjal saadaval. Samuti on vähenenud kaamera voolutarve – leelispatareidega suudab kaamera jäädvustada 250 fotot².
² : Tulemus saadud CIPA tingimustele vastavate testide käigus.

4. Automaatprogramm valib parimad seadistused tingimustest stseenist lähtuvalt
Automaatprogramm (Auto Picture) tuvastab automaatselt pildistustingimused ning valib sobiva programmi: maastik, portree, öövõte või tavavõte. See PENTAX poolt loodud programm muudab pildistamise kõigi jaoks lihtsaks, kuna kõrvaldab kaamera seadistamise vajaduse.

5. Roheline režiim automaatseks pildistamiseks
Optio E50 on varustatud rohelise režiimiga, mis muudab kaamera seadistamise pildistamisel täisautomaatseks. See lihtsustab oluliselt pildistamisprotsessi, kuna üks nupuvajutus määrab automaatselt särituse, tundlikkuse, värvustasakaalu ning muud parameetrid stseenist lähtuvalt. Roheline režiim on kasulik olukorras, kus kaamerat kasutab kogemusteta inimene või palute juhuslikul möödakäijal end pildistada.

6. Kvaliteetsed pildid
Kuigi Optio E50 näol on tegemist algajaklassi kaameraga, suudab see siiski jäädvustada kvaliteetseid teravate detailidega pilte. Selle eest hoolitsevad 8,1 megapikslit, uus täiustatud pildiprotsessor ning heade optiliste omadustega PENTAX objektiiv.

7. 3× optiline ja 4× digitaalne suum – kokku kuni 12× suurendus
Optio E50 objektiiv võimaldab kasutada 3× optilist suumi. Fookuskaugused 35mm ekvivalendina on 37,5-112,5 mm. Objektiivi hea ulatus võimaldab jäädvustada nii kaugeid objekte kui ka laiemaid vaateid. 4× digitaalsuumiga kombineerituna saab vaadet suurendada kuni 12×.

8. Lisainfo
1) Panoraamrežiim – võimaldab ühendada mitu kaadrit üheks laiaks panoraamiks
2) Suur ja kergestinähtav 2,4-tolline monitor, 110 tuhat pikslit
3) Hea kvaliteediga videosalvestus, 640×480 pikslit
4) Kuupäeva jäädvustamine pildile
5) Kompaktne disain – väljalülitatud kaamera on täiesti lame ning mugavalt kaasaskantav
6) Kiire sarivõte: 16 kaadrit mõõdus 640×480 jäädvustab kaamera 2 sekundi jooksul
7) Umbes 10 MB sisemälu mahutab pilte ka siis, kui mälukaart täis saab.
8) Pildistamine dekoratiivsete raamidega
9) FotoNation poolt loodud funktsioon punaste silmade korrigeerimiseks välguga pildistamisel
10) Komplektis ACDSee for PENTAX 3.0 piltide vaatamise/haldamise tarkvara, mis töötab ka Windows Vista™ operatsioonisüsteemis
11) Kaamera toetab: PictBridge, DPOF, Exif Print ja PRINT Image Matching III

• PENTAX ja Optio on PENTAX Corporation kaubamärgid.
• See toode toetab PRINT Image Matching III. PRINT Image Matching võimaldab digitaalkaamerate, printerite ja tarkvara abil luua fotograafil tema kavatsustele vastavaid pilte. Mõned funktsioonid ei ole kasutatavad, kui printer ei toeta PRINT Image Matching III.
• © 2001 Seiko Epson Corporation. Kõik õigused kaitstud. Print Image Matching ja logo on Seiko Epson Corporation kaubamärgid.
• Microsoft ja Windows on Microsoft Corporation registreeritud kaubamärgid AmeerikaÜhendriikides ja teistes maades.
• Windows Vista on registreeritud kaubamärk või kaubamärk Ameerika Ühendriikides ja/või teistesmaades.
• Kõik muud brändi- ja tootenimed on nende omanike kaubamärgid või registreeritud kaubamärgid.
• Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda ilma eelneva hoiatuseta.


Kommentaare ei ole: